Mikael

home    message    archive                theme
¿#petacas?… Las de Miguel 😂😂😂 Jajajaja que bonito que se acuerdan de uno en el #DF 🙏
This is Matt and Karen, we’re on set. I’m wearing a fez.

“There are always going to be things you don’t like about yourself or reasons to compare yourself to others, but once you realize that you only get one you, it’s best to just love yourself.”

mylittleitch:

Seating area

prettyarchitecture:

Pretty Architecture presents: Glass houses S2E1

This open glass house doesn’t leave much to the imagination, but is sure to spark some creative thinking of your own! Netherlands architecture firm Hans van Heeswijk Architects designed this stunning glass wall house in Amsterdam, where the interior is always on display. (And if you value your privacy, this isn’t the place for you! But, it’s definitely worth a tour for the architecture lovers out there.) 

In fact, it’s the residence of Hans van Heeswijk, who wanted a spacious, light-filled place full of dramatic details to call “home.” Inside, this open concept home design welcomes you with a vast, open interior - an open-to-above living area punctuated with open staircases zigzagging their way up, and contemporary loft levels cutting across from one side to the other. 

At the center of the home, a “magic box” rises three storeys and is clad in wenge wood, housing storage closets, a bathroom every floor and a dumbwaiter. Topping off this contemporary design, a rooftop terrace overlooks the waterfront. Hans van Heeswijk Architects

via Arch Daily
photo credit: Imre Csany/Csany Studio

Want to see more? Follow Pretty Architecture!

The coming four days the remaining parts of the ‘glass-series’ are uploaded at 20:00 hrs (UTC+1).

88floors:

Pigment Workroom colorize social housing neighborhood in Bari

cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via

Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.

„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”

Photography: Nicolas Mathéus

American Horror Story : Asylum
A través del universo… en el jardín  #acrosstheuniverse 🌿🙌🌿
Si la vida te da #limones, agarrale las nalgas 🍋🙈🙊🌳🍋

thekhooll:

Zacatitos 04 Campos Leckie Studio

"This project is an exploration of the modernist pavilion in an extreme desert context. The site is a west-facing rocky knoll with distant views of a volcanic mountain ridge to the west and the Sea of Cortez to the south. The organization of the architectural program is used to create a passive solar response to the constraints of a challenging site and modest construction budget."

parodiaspicture:

Best… day…. Ever…. Come Back soon Peter, Jenna and Steven